Krin Rinsema (Hippolytushoef)

Krin Rinsema is graficus en schilder van de ruimte en leegte. In haar grafische werk gebruikt ze bij voorkeur geen kleur. Zwart, wit en tere verstilde kleuren kenmerken haar schilderijen.
Het kustgebied is bij Krin het terugkerende thema in zowel haar grafische werk als haar schilderijen. De zee is het landschap van haar jeugd.

In haar werk zien we het wad, het strand, de zee en vaak spelende kinderen of een eenzame wandelaar. Een stille leegte die soms bijna desolaat aanvoelt.

Huub en Adelheid Kortekaas (Winssen)

Voor vele Groningers zal het kunstenaarsduo Huub & Adelheid Kortekaas met hun universele beelden en denkbeelden geen onbekende zijn. Reeds in 1979 hadden zij een grote tentoonstelling in De Klinker te Winschoten en in 2006 exposeerden zij aldaar met een twintigtal “Droomplanten in Staal" in het Rosarium en in Blauwe Stad. Sinds 2008 siert het monumentale landmark “Het Rozenblad” de entree van Winschoten.

In het verlangen om het leven opnieuw betekenis te geven, hebben zij in de loop van ruim 50 jaar een universele beeldtaal ontwikkeld vanuit de drie grote Levensvragen: Wie ben ik, wat is de zin van mijn leven en Hoe geef ik dit leven vorm. Vanuit hun beider “Groene” achtergrond - Adelheid studeerde tuinarchitectuur en Huub komt uit een tuinders-familie - wordt "De Plant” in hun werk de poëtische metafoor van het intrinsieke verlangen van de mens om zich te ontplooien en te worden tot wie hij of zij in diepste wezen is.

Julia Gubitz (Bremerhaven)

In de objecten van Julia Gubitz zie je de vreugde van het ontwerpen, zoeken en ontdekken. Met lijnen, kleurtonen en oppervlaktestructuren zet ze bij de kijker verhalen en belevenissen over de waarneming in gang. Daarbij stuurt ze zo min mogelijk; heel bewust blijven de objecten naamloos.

Misschien een gebouw, een grot of gewoon een bijzondere droom. Haar sculpturen bieden de mogelijkheid een andere realiteit te betreden.