Voorjaarsexpositie 'Speelse Stilte' is

voorlopig verplaatst naar september.


Wouter Stips (schilderijen en glassculpturen)

Wouter Stips (Hilversum)

In het verhalende werk van Wouter Stips staan de mens en het leven centraal. De kleurrijke composities gaan over universele waarden als liefde en vertrouwen, leven en dood, het iets en het niets.... en soms is het feest. De toegevoegde teksten en woorden in zijn werk spelen mee in de compositie en helpen ons bij het kijken. Zijn werken zijn vol betekenis en stemmen tot nadenken en verwondering.
De glassculpturen van Wouter worden op zijn aanwijzingen handgevormd en geblazen. De kleurrijke en spirituele wereld van de kunstenaar krijgt in dit koele en transparante materiaal een derde dimensie. Dit jaar reisde hij af naar Tsjechië, waar hij in het hart van de Tsjechische glasindustrie samenwerkte met Jiri Pacinek. Deze samenwerking resulteerde in een serie bijzondere glasbeelden, waarvan het merendeel voor het eerst in Bo Lumen te bewonderen zal zijn.

Frans Beelen (sieraden)

Frans Beelen (Utrecht)

Frans Beelen maakt kleurrijke, extravagante unieke sieraden. Het meest essentiële ingrediënt is textiel dat ze combineert met o.a. (half-edel) stenen, schelpen en hout.
Het zijn pronkstukken, waaraan het secure handwerk evenals het plezier waarmee het gemaakt is, valt af te lezen. In het gebruik zijn haar sieraden behaaglijk en licht, perfect draagbaar.
Kunst en functionaliteit kunnen samen gaan. Want los van het lichaam zijn de sieraden van Frans zelfstandige kunstobjecten. Mini-wereldjes waar verschillende materialen elkaar omarmen.

Dick Oostra (schilderijen en tekeningen)

Dick Oostra (Oldehove)

Dick is tekenaar en schilder. Veel van zijn tekeningen gebruikt hij als uitgangspunt voor een schilderij. Maar vaak ook werkt hij ze verder uit tot een zelfstandig kunstwerk.
In zijn tekeningen gebruikt Dick potloden in verschillende hardheden om zo alle toonwaarden te kunnen vangen.
Als schilder werkt hij met aquarel- en acrylverf. Zijn thema’s vind hij moeiteloos op de wadden en langs de uitgestrekte stranden van Denemarken.
Hier ontstaan zijn slenken, duinen, het drooggevallen wad en de oneindige wolkenpartijen.
In zijn figuratieve soms realistische werk zoekt hij de stilte in het landschap.
Er is leegte maar geen kaalheid in het werk van Dick. Er heerst een voelbare stilte. Waar vinden we die nog?