Gjalt Blaauw

Gjalt Blaauw | Groningen

Het werk van Gjalt Blaauw kenmerkt zich door heldere vormen en een poëtische speelsheid. Zijn materiaal zijn staal, geverfd in vrolijke kleuren of roodbruin geroest, en steen.
Ondanks de zwaarte en vastheid van het materiaal ademen de sculpturen een en al lichtheid.

Vaak lijken ze te wapperen als een vaandel of te flakkeren als een vlam. Andere werken doen denken aan een wolk of een rookpluim. Veel werken bestaan uit twee of meer losse elementen in een op het oog nogal wankele compositie.

Ze wekken eerder de indruk te zijn gemaakt met een wat groot uit- gevallen blokkendoos dan dat ze het resultaat zijn van een artistiek concept. Maar juist in dat directe en ongekunstelde karakter ligt de aantrekkingskracht van deze beelden.

Dit bericht is gepost in Geen categorie. Bookmark de link.