Wouter Stips

Wouter Stips | Hilversum

Schilderijen en glassculpturen

In het verhalende werk van Wouter Stips staan de mens en het leven centraal. De kleurrijke composities gaan over universele waarden als liefde en vertrouwen, leven en dood, het iets en het niets…. en soms is het feest. De toegevoegde teksten en woorden in zijn werk spelen mee in de compositie en helpen ons bij het kijken. Zijn werken zijn vol betekenis en stemmen tot nadenken en verwondering. De glassculpturen van Wouter worden op zijn aanwijzingen handgevormd en geblazen. De kleurrijke en spirituele wereld van de kunstenaar krijgt in dit koele en transparante materiaal een derde dimensie. Dit jaar reisde hij af naar Tsjechië, waar hij in het hart van de Tsjechische glasindustrie samenwerkte met Jiri Pacinek. Deze samenwerking resulteerde in een serie bijzondere glasbeelden, waarvan het merendeel voor het eerst in Bo Lumen te bewonderen zal zijn.